Foto: AFP/Scanpix
Apšaudē pie Kalifornijas štata Santa Monikas koledžas gājuši bojā vismaz četri cilvēki, sestdien vēsta ārvalstu mediji.

Kā vēsta CNN, sākotnēji ticis ziņots par sešiem upuriem, bet vēlāk policija to skaitu precizējusi. Apšaudē, kas notikusi koledžas bibliotēkā, nogalināts arī pats uzbrucējs. Viņš vispirms nogalinājis divus cilvēkus kādā dzīvojamā namā, bet pēc tam devies koledžas virzienā, kur nogalinājis vēl divus cilvēkus.

Policija atzīmē, ka uzbrucējs bijis aptuveni 25-35 gadus vecs, viņš bija uzvilcis bruņuvesti, kā arī bruņojies ar šauteni.

Santa Monikas koledža atrodas aptuveni piecus kilometrus no vietas, kur norisinājusies labdarības akcija, kurā piedalījies arī ASV prezidents Baraks Obama.

Kā vēsta BBC, traģiskie notikumi risinājušies piektdien dienas pirmajā pusē. Liecinieki vēstījuši, ka melnās drānās tērpies vīrietis atklājis uguni pa dzīvojamo māju.

"Los Angeles Times" norāda, ka kā pirmos uzbrucējs nogalinājis savu tēvu un brāli. Viņu mirstīgās atliekas apdegušas, jo ēkā pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ sācies ugunsgrēks.

Vēlāk uzbrucējs izgājis uz ielas stūra un pavērsis savu šaujamo uz kādu sievieti - autovadītāju un licis viņai apstāties ielas malā. Šajā laikā automašīnai garām mēģinājusi pabraukt citas sievietes vadīta automašīna. Ļaundaris arī viņai devis zīmi apstāties un pēc tam vairākas reizes izšāvis pa automašīnu.

Pēc tam viņš nonācis pie ieejas studentu pilsētiņā, kur sācis šaut pa garām braucošām automašīnām.

Viens no studentiem, kas bijis notikumu liecinieks, pastāstījis, ka redzējis automašīnu, ko sacaurumojušas lodes. Stikla lauskas bijušas redzamas gan uz bērnu krēsliņa automašīnā, gan uz aizmugurējā sēdekļa.

Pēc tam šāvējs iegājis koledžas bibliotēkā un atklājis uguni, šaujot uz tur esošajiem cilvēkiem, taču nevienam no bibliotēkā esošajiem nav trāpījis.

Tad konfliktā iesaistījusies policija un uzbrucējs nogalināts.

Pagaidām gan vēl nav īstas skaidrības, tieši kurā vietā uzbrucējs nošauts, jo, kā vēsta BBC, atsevišķos fotoattēlos viņa līķis redzams guļam uz trotuāra.

BBC vēsta, ka uzbrucējam varētu būt bijis arī līdzdalībnieks, jo arestēts kāds vīrietis, kas arī bija ģērbies melnās drēbēs un uz kura tērpa muguras redzams uzraksts "Dzīve - tā ir azartiska spēle". Policija atzinusi, ka nevar konkrēti pateikt, vai uzbrucējs darbojies viens, vai arī viņam bijis sabiedrotais.

Trīs ievainotas sievietes tikušas nogādātas mediķu aprūpē. Viena no viņām nomirusi, bet otrai veikta operācija, savukārt trešais upuris smagā stāvoklī atrodas slimnīcā.


Tāpat vēl trīs cilvēki pēc mediķu palīdzības vērsušies ar salīdzinoši vieglākiem ievainojumiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!