Foto: AP/Scanpix

Bijušajam Ohaio štata autovadītājam Arielam Kastro, kurš tiek vainots triju sieviešu nolaupīšanā un varmācīgā turēšanā gūstā savā mājā, apsūdzības tiks uzrādītas pēc 329 punktiem, sestdien vēsta BBC.

Maijā arestētajam 52 gadus vecajam Kastro iepriekš apsūdzības tika uzrādītas pēc septiņiem punktiem - trīs no tiem bija saistīti ar izvarošanu un četri - ar nolaupīšanu, tostarp saistībā arī ar vienai no gūsteknēm ieslodzījumā dzimušo meitu.

Lielā zvērināto žūrija, kas lēma jautājumu par lietas nodošanu tiesai, atzina nodarījumu uzskaitījumu par nepilnīgu, līdz ar to apsūdzība būs pēc 139 punktiem par izvarošanu, 177 - par nolaupīšanu, septiņi - par seksuālu izmantošanu, trīs - par fizisku vardarbību.

Tāpat Kastro tagad tiek apsūdzēts par slepkavību īpasi vainu pastiprinošos apstākļos - vardarbīgu grūtniecības pārtraukšanu.

Jaunās apsūdzības Kastro tiks uzrādītas jaunnedēļ. Pēc apgabala prokurora teiktā, tad arī taps zināms tiesneša vārds, kurš šo lietu izskatīs.

Jau vēstīts, ka maijā kādā no Klīvlendas namiem Ohaio štata policija atrada trīs sievietes, kuras nolaupītas aptuveni pirms 10 gadiem. 

Prokuratūra šo sieviešu nolaupīšanā apsūdz Kastro, kurš apsūdzēts gan par noziegumiem, kas saistīti ar cilvēku nolaupīšanu, gan izvarošanu.

Kā iepriekš paziņojis Klīvlendas policijas šefs Maikls Makgrafs, izmeklētāji ieguvuši apmēram 200 lietiskos pierādījumus, kas apliecina ieslodzījumā turēto sieviešu teikto.

Pats Kastro esot atteicies no savām tiesībām neliecināt un jau ir sācis sniegt liecības, kā arī ir piekritis paternitātes testam, lai noteiktu, vai viņš ir Džoselinas tēvs.

Kāds izmeklēšanai tuvs avots apgalvojis, ka nebrīvē esošās sievietes dzemdības bijusi spiesta pieņemt kāda sieviete, kurai ticis piedraudēts ar nāvi, ja bērns nomirs.

Kopā ar Arielu Kastro iepriekš aizturēti divi viņa brāļi - Pedro un Onils, taču prokuratūra apgalvo, ka tās rīcībā šobrīd nav ziņu par to, ka viņi būtu saistīti ar sieviešu nolaupīšanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!