Foto: Kadrs no video
ASV policija otrdien ir publiskojusi videonovērošanas kameras ierakstu, kurā fiksēta bērna sagrābšana par ķīlnieku kādā lielveikalā Oklahomas štatā, kas beidzās ar nolaupītāja nošaušanu, vēsta ārvalstu mediji.

Midvestisitijā notikušā incidenta videoierakstā redzams, kā vīrietis no iepirkuma ratiņiem izceļ divus gadus vecu bērnu, kuram pie rīkles pieliek nazi, apraksta raidsabiedrība "Sky News".

Bērna māte izsaukusi policiju, kas ātri ieradusies un izvedusi no veikala apmeklētājus. Policija norāda, ka pēc pusstundas saspringtām pārrunām nolaupītājs sācis runāt par Sātana kultu un skaitīt līdz 60.

Policijas kapteinis Deivids Hafs šai brīdī sapratis, ka bērna drošības garantēšanai ir pienācis laiks rīkoties radikāli. Ierakstā redzams, kā likumsargs tuvojas nolaupītājām un notēmē ar ieroci pret viņa galvu.

Videoieraksts šai vietā apstājas, bet policija apstiprina, ka vīrietis ir nošauts, bet bērns atbrīvots.

Policija uzsver, ka gaidījusi līdz pēdējai sekundei, un tikai tad ķērusies pie ieročiem. "Neviens negrib laupīt dzīvību, sevišķi pildot dienesta pienākumus," žurnālistiem pastāstīja policijas priekšnieks Brandons Klabess.

Oklahomas štata pilnvarotais norāda, ka šaušana 17. jūnijā notikušajā incidentā bijusi pamatota un kapteinis Hafs ir varonis.

Bērna nolaupītājs ir identificēts kā 37 gadus vecais Semijs Valake, kurš laiku no 2000. līdz 2011. gadam pavadījis cietumā. Viņš bija atzīts par vainīgu uzbrukumā un ar narkotikām saistītās apsūdzībās, informē "Sky News". Tāpat uzbrucējam esot bijuši garīgās veselības traucējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!