Foto: AFP/Scanpix

Būvnieki nojaukuši 4000 gadu vecu piramīdu kādā senā arheoloģiskajā kompleksā pie Peru galvaspilsētās Limas, atsaucoties uz amatpersonu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sešus metrus augstā būve bija viena no 12 piramīdām Elaparaiso arheoloģiskajā kompleksā, tiek uzskatīts, ka tā bijusi vismaz 4000 gadu sena. Dažus kilometrus no Limas esošais komplekss ir datēts ar 3500. – 1800. gadu pirms mūsu ēras, informē BBC.

Piramīdas nojaukšana ir radījusi "neatgriezenisku kaitējumu" Peru vēsturei, uzskata arheologi. Tagad nebūs iespējams izpētīt, kā ēka tikusi celta un citu informāciju, skaidro Elparaso izrakumu vadītājs Marko Guilens.

Piramīda nopostīta nedēļas nogalē. Strādnieki ar smago tehniku grasījušies nojaukt vēl trīs senās būves, bet viņus apturējuši aculiecinieki, stāsta kultūras mantojuma ministra vietnieks Rafaels Vorons.

Varas iestādes ierosinājušas krimināllietu pret divām iesaistītām nekustamo īpašumu kompānijām, viņš norāda.

Senu vēstures liecību postīšana nav tikai Peru problēma vien. "Delfi" jau vēstīja, ka citā Latīņamerikas valstī Belizā būvnieki nesen akmens iegūšanas nolūkos bojājuši senu piramīdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!