Foto: AP/Scanpix
Par drošību nākamā gada sākumā gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs rūpēsies 37 000 policistu, izteicies Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs.

Intervijā televīzijas kanālam "Russia 24" Kolokoļcevs stāstīja, ka aizvadītajās pārbaudes sacensībās daudzslāņu drošības sistēma sevi pierādījusi ļoti labi un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) palikusi apmierināta ar to.

Kamēr amatpersonām jāpanāk, lai Soču spēles būtu "visu laiku drošākās olimpiskās spēles", drošības eksperti brīdinājuši par daudzajiem islāmistu nemierniekiem, kas pēc diviem Čečenijas kariem rada biedējošus draudus.

Kā ziņots, iepriekš šonedēļ Čečenijas bruņoto islāmistu līderis Doku Umarovs videoierakstā mudināja džihādistus rīkot uzbrukumus 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Pēc čečenu izcelsmes brāļu Carnajevu sarīkotajiem sprādzieniem, kas aprīlī satricināja Bostonas maratona norisi, Krievijas varasiestādes devušas rīkojumu pastiprināti gādāt par drošību Sočos.

Umarovs un viņa "Kaukāza emirāta" nemiernieku grupējums izvirzījis mērķi ieviest islāma varu visā Ziemeļkaukāzā. Tas uzņēmās atbildību gan par sprādzieniem Maskavas metro 2010.gadā, kad tika nogalināti vairāk nekā 40 cilvēki, gan par 2011.gada pašnāvnieka uzbrukumu Domodedovas lidostā, kur tika nogalināti 37 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!