Foto: AP/Scanpix

Vašingtona, tās sabiedrotās rietumvalstis un Izraēla Sīrijas jautājumā "spēlējas ar uguni", svētdien paziņojis Irānas bruņoto spēku virspavēlnieka vietnieks Masuds Džazajeri.

Viņš aicinājis tās "rēķināties ar nopietnām sekām", ja tiktu pieņemts lēmums iejaukties Sīrijas konfliktā sakarā ar apgalvojumiem, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms uzbrukumā nemiernieku apvidiem lietojis ķīmiskos ieročus, vēsta aģentūra "Fars".

"Ja ASV pārkāps šo sarkano līniju, sekas Baltajam namam būs nopietnas," paziņojis Džazajeri.

ASV prezidents Baraks Obama pirms gada tika brīdinājis Sīriju, ka ķīmisko ieroču lietošana konfliktā tiktu uzskatīta par "sarkano līniju", kuras pārkāpšanai būtu ļoti nopietnas sekas.

Savukārt Irānas bruņoto spēku virspavēlnieka vietnieks paudis viedokli, ka iejaukties Sīrijas konfliktā nozīmētu pieliet eļļu ugunij.

Pēc viņa sacītā, "teroristisko karu, kas norisinās Sīrijā, izplānojušas ASV un reakcionārās reģiona valstis, vēršoties pret pretošanās fronti" Izraēlai. "Neraugoties uz to, Sīrijas valdība un tauta guvušas milzīgus panākumus. Tie, kas lej eļļu ugunī, neglābsies no tautas atmaksas," izteicies Džazajeri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!