Foto: stock.xchng

Kāds Jaunzēlandes tūrists 14 dienas pavadījis uz salas Austrālijas ziemeļos, jo baidījies, ka viņu apēdīs milzīgs krokodils, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Vīrietis, kurš medijos identificēts tikai kā jaunzēlandietis Rajens, ar laivu nogādāts uz četrus kilometrus no piekrastes attālo salu, no kuras atpakaļ uz cietzemi plānoja doties ar smailīti.

Tomēr katru reizi, kad viņš centies pamest Rietumaustrālijas ziemeļu piekrastes salu, viņam sekojis milzīgs rāpulis, kurš izskatījies tā, it kā grasītos uzbrukt, saviem glābējiem pastāstīja laivotājs.

Vīrietis nolēmis, ka drošāk būs palikt uz sauszemes, lai gan viņa pārtikas un ūdens krājumi nav bijuši lieli. Pēc divām nedēļā Rajenu izglāba Dons Makleods, kurš uz salas ievēroja gaismu.

Rajens sestdien atbraukušajam glābējam satraukti pastāstījis, ka divas nedēļas nav ticis prom no salas, jo viņu vēro krokodils. Tāpēc viņš taupījis ūdeni un signalizējis.

"Mēs iedevām viņam aukstu alu, kas, iespējams, nebija pareizi, un tad viņš nogulēja divas trešdaļas no mājupceļa," Makleods pastāstīja Austrālijas raidsabiedrībai ABC.

Makleods norāda, ka ir pazīstams ar krokodilu, kurš mitinās minētās salas apkārtnē, – pats sastapis to vairākas reizes. Rāpulis esot aptuveni sešus metrus garš un to vairākas reizes redzējuši šajos ūdeņos kuģojošie cilvēki.

Sālsūdens krokodili, kas var izaugt līdz septiņu metru garumam un svērt vairāk par tonnu, ir bieži sastopami Austrālijas tropiskajos ziemeļos. Augustā liels krokodils sakoda peldētāju kādā upē Ziemeļu teritorijā, norāda "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!