Foto: AFP/Scanpix

Itālijas priesteris Renzo Zokko pāvestam Franciskam uzdāvinājis 20 gadus vecu, baltu automašīnu "Renault 4", ar kuru pāvests turpmāk varēs braukāt pa Vatikānu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Auto savā mūžā ir nobraucis jau 300 000 kilometru un tieši tāds pats modelis pāvestam piederējis agrāk. Francisks jau paspējis ar vāģi izbraukt.

Francisks, kurš pasaules uzmanību pievērsis ar pieticīgu dzīvesveidu, pastāstīja, ka tieši ar šādu auto agrāk braucis savā dzimtenē Argentīnā.

Pāvests pats iepriekš atteicies pārvietoties greznajā limuzīnā, kuram ir ložu necaurlaidīgi logi. Viņš aicinājis arī citus kolēģus atturēties no greznām un dārgām lietām un taupīt baznīcas līdzekļus.

Zokko itāļu medijiem sacīja, ka viņu aizkustinājušas pāvesta pūles, mudinot uz taupību, tāpēc viņš nolēmis Franciskam pasniegt dāvanu. "Kas gan būtu labāka dāvana par manu veco "Renault 4"?" retoriski jautājis dāvanas pasniedzējs.

Zokko sacīja, ka bijis priecīgs saņemt pāvesta zvanu, kurā viņš apliecinājis, ka pieņem dāvanu.

BBC korespondents Romā pastāstīja, ka pāvesta miesassargi bijuši pārsteigti, kad Francisks paņēmis auto atslēgas un sācis braukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!