Foto: Scanpix

Kenijas galvaspilsētas Nairobi lielveikalā, kuram sestdien uzbruka teroristi, joprojām ir iesprostots nezināms skaits ķīlnieku, svētdien vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC atgādina, ka sestdien ar "Al Qaeda" saistītais Somālijas islāmistu grupējums "Shebab" sarīkoja nāvējošu apšaudi lielveikala, nogalinot vismaz 59 cilvēkus un apmēram 150 cilvēkus ievainojot.

Kenijas drošības spēki ir aplenkuši lielveikalu un apkaimē ir izvietota arī armija. Taču pagaidām nezināms cilvēku skaits ir iesprostoti lielveikalā.

Pieļauj, ka lielveikalā ir iesprostoti apmēram 30 ķīlnieki. Varasiestādes uzskata, ka uzbrukumā piedalījušies 10 līdz 15 teroristi, kuru arī vēl atrodas veikalā, vēsta CNN.

Kenijas valdība jau ir paziņojusi, ka vajās uzbrucējus un neļaus tiem aiziet nesodītiem. Savukārt teroristi no "Shebab" pavēstījuši, ka uzbrukums bija atriebība par Kenijas militārajām operācijām Somālijā.

Tiek lēsts, ka uzbrucēji uzturas lielveikala apakšējā stāvā vai pagrabā.

BBC atgādina, ka apšaude lielveikalā sākusies ap pulksten 13. Sākumā uzbrucēji lielveikalā iemeta granātas, bet tad atklāja uguni.

Kompleksā ir bankas, restorāni un kinoteātris, un to katru dienu apmeklē tūkstošiem cilvēku, tostarp Kenijas galvaspilsētā mītošās lielās ārvalstnieku kopienas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!