Foto: RIA Novosti/Scanpix
Maskavā vienā no rajoniem svētdien izcēlās masveida nekārtības, kas vērstas pret viesstrādniekiem no Kaukāza, vēsta Krievijas masu mediji.

Nekārtības Birjuļovas rajonā izraisīja 10. oktobrī notikušais incidents, kad kāds Kaukāzu viesstrādnieks ar nazi uzbruka 25 gadus vecam vīrietim un to nogalināja viņa draudzenes priekšā. Policija gan paziņojusi, ka vainīgie ir noskaidroti un viņus meklē.

Svētdien sākotnēji uz it kā parastu "tautas sanākšanu" pulcējās pāri simts cilvēku, tomēr vēlāk pievienojušies radikāli noskaņoti jaunieši, un sākušās nekārtības. Vēlāk incidentos iesaistīto skaits pārsniedza 1000, kas sabraukuši no daudziem Maskavas rajoniem. Nekārtību cēlāji ieņēma rajona lielāko tirdzniecības bāzi, kurā pārsvarā bijuši kaukāzieši, bet vēlāk demolējuši kioskus.

Policijas vietējie spēki ar trakojošo pūli netika galā, tāpēc Iekšlietu ministrija pēcpusdienā izsludināja paaugstinātu gatavību un uz notikuma vietu nosūtīja speciālās vienības. Kā paziņojusi Krievijas Iekšlietu ministrija, speciāli izveidots plāns "Vulkan", kas joprojām tiek realizēts.

Sākotnēji Krievijas policija ziņoja par dažiem desmitiem aizturēto, vēlāk šis skaits pieauga līdz 200, bet, tuvojoties pusnaktij pēc Maskavas laika, aizturēti bija jau ap 400 cilvēku. Pēc policijas teiktā, nekārtības šajā rajonā turpinājušās arī pēc pulksten 23 pēc vietējā laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!