Foto: EPA/LETA

Britu aviosabiedrība "British Airways" kļuvusi pār kārtējo aviokompāniju, kas atteikusies pārvadāt pasažieri ar lieko svaru, vēsta Lielbritānijas mediji.

Francijas pilsonis Kevins Šenā pirms 18 mēnešiem devās uz ASV, lai ārstētu hormonu darbības traucējumus. Pēc tam, kad viņš tika izrakstīts no ārstniecības iestādes Minesotā, viņš cerēja atgriezties dzimtenē un tur turpināt savu programmu. Tomēr "British Airways" atteicās 22 gadus veco un 226 kilogramus smago Kevinu Šenā uzņemt lidmašīnā, apgalvojot cilvēkam ar šādu svaru nav droši ceļot.

Kevins šobrīd sver aptuveni tikpat, cik svēra ierodoties ASV, taču viņam nepieciešama regulāra mediķu uzraudzība. Aviokompānija uzsver, ka šajā situācijā nespēj garantēt, ka pasažieris varēs droši ceļot.

Tomēr Šenā ģimene ir sašutusi, jo viņi ASV ieradušies ar "British Airways", un nesaprot, kāpēc ar šo pašu aviokompāniju nevar atgriezties mājās. "Mēs vainojam aviokompāniju, jo viņi mūs uz šejieni atveda, bet tagad te mūs vēlas atstāt," teica jaunieša māte.

Aviokompānija palīdzēja Šenā ģimenei, un apmaksāja nedēļu ilgu dzīvošanu viesnīcā. Ģimene Francijā plāno atgriezties ar kuģi no Ņujorkas. Tomēr ģimene tik un tā ir sašutusi par esošo situāciju.

Kā zināms, aviokompānijām cilvēki ar lieko svaru bieži sagādā galvas sāpes. Galvenokārt, tas ir tādēļ, jo smagi resni cilvēki nespēj nosēdēt vienā krēslā un traucē citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!