Foto: AFP/Scanpix
Suns vārdā Rupī, kurš pirms pāris mēnešiem Indijā tika atrasts atkritumu konteinerā un izglābts no nāves, uzkāpis Everestā, vēsta BBC.

Suns uzkāpis līdz 5364 metru augstajai šī kalna bāzes nometnei. Dzīvnieka īpašniece aģentūrai AFP sacīja, ka Rupī varētu būt pirmais suns, kurš uzkāpis tik augstu.

Bijusī golfere Džoanna Lefsone septembrī ņēma savā aizgādībā 11 mēnešus veco ķepani. 14.oktobrī viņi sāka ekspedīciju, lai tā pievērstu uzmanību klaiņojošu suņu problēmai un veicinātu šo dzīvnieku 'adopciju'.

13 dienas vēlāk tika sasniegts nospraustais mērķis - uzkāpt līdz vairāk nekā 5000 metru augstajai nometnei. Savā sociālā tīkla "Facebook" profilā Lefsone rakstīja, ka uzkāpt tik augstu - "suņiem tas ir milzu izrāviens."

Suns ātri esot pieradis pie lielajiem augstumiem un retinātā gaisa, pie tam viņam esot paticis dzīvoties pa sniegu. "Es tik ļoti lepojos ar Rupī," savu četrkājaino mīluli slavējusi Lefsone.

"Es domāju, ka man viņu vajadzēs nest rokās, bet viņš bija tas, kurš mani vilka sev līdz," savus piedzīvojumus aprakstījusi suņa īpašniece.

"Kad es Rupī pirmo reizi ieraudzīju, viņš bija tievs un izskatījās, ka viņš nav ēdis un dzēris vairākas dienas. Es nevarēju viņu atstāt nomirstam," stāstīja suņa saimniece.

Tagad Lefsone un Rupī atgriezušies sievietes mājās Dienvidāfrikā, kur abi atpūšas pēc smagā ceļojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!