Foto: stock.xchng
Moldova ceturtdien, 28.novembrī, Viļņā parakstījusi 900 lapaspušu garu līgumu, kas paredz turpmāko sarunu gaitu, lai beidzot parakstītu galējo asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES), kas valstij krietni atvieglotu savstarpējo tirdzniecību un politikas sadarbību ar Eiropas valstīm.

Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministre Natālija Germane un Moldovas ekonomikas ministra vietnieks ceturtdien pavadījuši pat vairākas stundas no vietas,  lai parafētu un parakstītu asociācijas līgumu ar ES. Atpūtas brīži no ilgās rakstīšanas esot bijuši tikai daži. 

Parakstīšanas procedūra esot ilgusi vairākas stundas, ņemot vērā, ka jāparaksta esot bijusi katra no 900 lapaspusēm, portālam "Delfi" stāstīja Moldovas valdības delegācijas pārstāvis.

Abu politiķu ilgais darbs vēl nenozīmē, ka līgums jau ir pieņemts. Gala parakstu uz šī dokumenta piektdien liks ES augstā ārlietu pārstāve Katrīna Eštone un Moldovas premjers Vladimirs Filats. Lieki piebilst, ka šiem politiķiem līguma parakstīšanas process prasīs vien pāris mirkļus.

Līdzīgu līgumu ar ES šorīt parakstīja arī Gruzijas pārstāvji. 

Jau ziņots, ka ceturtdien, 28. novembrī, sākas divu dienu ilgais Viļņas Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samits, kurā paredzēts novērtēt, kādā tempā sešas postpadomju valstis ir pietuvojošās integrācijai ES. Rezultāts Rietumu politiķiem gan izskatās diezgan bēdīgs – samits, visticamāk, parādīs, ka Krievija savu stingro roku no pierobežas valstīm noņemt negrasās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!