Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien agri no rīta kalnos Skotijā reģistrētas vēja brāzmas līdz 63 metriem sekundē. Savukārt Lielbritānijas piekrastē vietām pieredzēti lielākie plūdi pēdējo 30 gadu laikā, vēsta ārzemju mediji.

Par bīstamāko jeb sarkanās vētras trauksmi paziņots arī Nīderlandē, Vācijā un Polijā. Stiprākās vēja brāzmas jūrā tiek prognozētas Dānijas piekrastē, ziņo "mirror.co.uk".

Pēc Lielbritānijas jau pēcpusdienā vētra sasniegšot Vācijas ziemeļu rajonus. Metereologi Vācijā prognozē, ka vētra "Ksavers" nesīs Vācijai pēdējo dekāžu lielākos postījumus.

Lielbritānijā vētra jau prasījusi divu cilvēku upurus.

Skotijā bojā gājis kāds smagās automašīnas šoferis, kas pamatīgajā vētrā nenovaldīja savu spēkratu.

Savukārt vīrieti Retfordā nogalinājis kāds vēja gāzts koks, vēsta BBC.

Skotijā arī bez elektrības palikuši 100 000 valsts iedzīvotāju, tāpat apturēta visa dzelsceļa satiksme.

Tāpat jau ziņots, ka lidostas Nīderlandē, Vācijā un Dānijā vairumā atceļ avioreisus.

Jau vēstīts, ka ceturtdien un piektdien pāri Britu salām, Nīderlandei, Skandināvijas dienvidiem, Vācijai un Polijai virzīsies ļoti spēcīga vētra "Ksavjers", kas var nest līdzīgus postījumus kā šā gada oktobra beigās piedzīvotais orkāns "Christian", liecina meteoroloģijas dienestu sniegtā informācija.

Gaidāmā vētra dosies aptuveni pa to pašu trajektoriju kā oktobra orkāns, kas paņēma 18 cilvēku dzīvību, pārtrauca elektroapgādi vairāk nekā vienam miljonam mājsaimniecību un radīja vismaz vienu miljardu eiro lielus postījumus. 28.oktobrī Dānijas dienvidos tika reģistrētas valsts vēsturē stiprākās vēja brāzmas - līdz 54 metriem sekundē.

Fotoreportāža no vētras, kas oktobrī Eiropā dzēsa 18 dzīvības:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!