Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons un Dānijas premjerministre Helle Torninga-Šmita trešdien noraidīja izskanējušo kritiku, ka viņu kopīgā fotografēšanās ar ASV prezidentu Baraku Obamu bijusi nepiedienīga rīcība mūžībā aizgājušā bijušā Dienvidāfrikas prezidenta Nelsona Mandelas piemiņas dievkalpojuma laikā.

Sociālajos medijos sašutumu vētru izraisījusi pašas Torningas-Šmitas otrdien uzņemtā fotogrāfija, kurā viņa redzama kopā ar Kemeronu un Obamu.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Dānijas premjerministre norādīja, ka pretrunīgi vērtētā fotogrāfija apliecina vien to, ka arī viņi ir "tikai cilvēki".

"Tas nebija nepiedienīgi. Todien tika uzņemtas daudzas fotogrāfijas, un man šķita, ka tas ir mazliet jautri. Varbūt tas arī parāda, ka tad, kad tiekamies ar valstu un valdību vadītājiem, arī mēs esam tikai cilvēki, kuriem ir jautri brīži. Tas bija arī skumji, taču būtībā tas bija priecīgs notikums, kurā tika godināts cilvēks, kas nodzīvojis 95 gadus un savā dzīvē tik daudz sasniedzis," skaidroja Dānijas premjerministre. "Citi stadionā dejoja. Bet mēs uzņēmām jautru pašportretu."

Savukārt Kemerons trešdien parlamentā uz deputātu jautājumiem jokojot atbildēja - "vienmēr jāatceras, ka televīzijas kameras ir vienmēr ieslēgtas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!