Foto: Reuters/Scanpix

Okinavas prefektūras amatpersonas piektdien apstiprinājušas lēmumu par ASV armijas bāzes pārvietošanu prefektūras teritorijā, ziņo Japānas Aizsardzības ministrija.

Ministrijas Okinavas birojs apliecināja, ka no vietējām amatpersonām ir saņemts dokuments ar gubernatoru zīmogu. "Birojs saņēma šo dokumentu ap plkst.10.50. Tas bija apstiprināts," pavēstīja biroja amatpersona.

Okinavas prefektūras gubernators Hirokazu Nakaima, kurš līdz šim kategoriski iestājies par to, lai ASV bāze tiktu pārcelta ārpus prefektūras teritorijas, šonedēļ tikās ar Japānas premjerministru Sindzo Abi. Premjers esot solījis veikt nopietnas investīcijas Okinavas ekonomikā līdz pat 2021.gadam.

Futenmas aviobāzi, kas atrodas blīvi apdzīvotā rajonā, bija paredzēts slēgt jau saskaņā ar 1996.gada sākotnējo vienošanos.

2006.gadā ASV no jauna apstiprināja, ka tā pārvietos bāzi uz piekrasti, tomēr šī apņemšanās līdz šim nav izpildīta Okinavas sabiedrībā valdošā negatīvā noskaņojuma dēļ. Okinavas iedzīvotāji ir neapmierināti, ka viņiem jāuzņemas neproporcionāli liels slogs saistībā ar ASV armijas atrašanos valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!