Foto: Reuters/Scanpix

Vismaz 14 cilvēki gājuši bojā pašnāvnieka sprādzienā, kas pirmdien no rīta nograndis trolejbusā Krievijas pilsētā Volgogradā, vēsta aģentūra "RIA Novosti". Tas noticis dienu pēc tam, kad svētdien sprādziens pilsētā satricināja dzelzceļa staciju.

Eksplozija trolejbusā notikusi pulksten 8:23 pēc vietējā laika (6:23 pēc Latvijas laika), kad transportlīdzeklis izbraucis no pieturas. Trolejbusa salons ir pilnībā izdedzis, bet vadītājs izdzīvojis, ziņo aģentūra.

Sākotnējā informācija liecina, ka sprādzienu sarīkojis terorists pašnāvnieks, kura ķermeņa daļas atrastas notikuma vietā, norāda amatpersonas.

Trolejbuss atradies netālu no tirgus laukuma Dzeržinska rajonā. Starp ievainotajiem esot arī gadu vecs bērns.

Trolejbuss bijis pilns ar cilvēkiem, kas rīta sastrēgumstundas laikā devušies uz darbu. Pēc sprādziena „visapkārt bija ķermeņi, asinis sniegā”, stāsta Krievijas televīzija. Logu stikli izbiruši arī tuvējām ēkām.

Vismaz 20 cilvēki sprādzienā ir ievainoti. Reģionā izsludinātas piecu dienu ilgas sēras.

Tikmēr svētdien stacijā "Volgograda-1" notikušajā teroraktā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 17, ziņo aģentūra "Itar-Tass". Abi sprādzieni tiek traktēti kā terorakts un ir saistīti.

Pēc Volgogradas teroraktiem dzelzceļa stacijās un lidostās visā Krievijā pastiprināti drošības pasākumi.

Uzbrukumi notikuši neilgi pirms 2014. gadā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Sočos, kas atrodas netālu no Krievijas nemierīgā Ziemeļkaukāza reģiona. Volgograda atrodas aptuveni 900 kilometrus uz dienvidiem no Maskavas un 700 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Sočiem.

Ziemeļkaukāza nemiernieku līderis iepriekš ir izteicis aicinājumu kaujiniekiem rīkot uzbrukumus olimpisko spēļu laikā.

Jau vēstīts, ka svētdien Volgogradā notika sprādziens stacijā "Volgograda-1". Sākotnēji tika atzīmēts, ka sprādziena vaininiece ir teroriste – pašnāvniece, vēlāk pieļauts, ka vainīgais ir vīrietis. Krievijas Pretterorisma komiteja notikušo klasificējusi kā teroraktu.

Spridzeklis, kura jauda bijusi ekvivalenta vismaz desmit kilogramiem trotila, bijis pildīts ar šrapneļiem. Tas eksplodējis pirms metāla detektora, kam cauri nepieciešams iziet, lai iekļūtu stacijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!