Foto: AFP/Scanpix
Uz šosejas Venecuēlā nošauta šīs Latīņamerikas valsts bijusī skaistumkaraliene Monika Spēra un viņas britu vīrs, bet pāra piecus gadus vecā meitiņa ievainota, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

29 gadus vecā sieviete, kura 2004. gadā kronēta par Venecuēlas skaistumkaralieni un filmējusies seriālos, kopā ar savu 39 gadus veco vīru Tomasu Beriju un meitu Maju naktī braukusi no Meridas uz Karakasu, kad ceļa posmā starp Puertokabeljo un Valensiju automašīna uzbraukusi uz ceļa novietotiem "asiem objektiem", informēja policija, kas incidentu uzskata par laupīšanas mēģinājumu.

Automašīnai pārdurtas vismaz divas riepas, tāpēc ģimene apstājusies un aptuveni 45 minūtes gaidījusi palīdzības ierašanos, vēsta laikraksts "El Universal". Kad automašīna jau gatavota aizvešanai, klāt pienākusi bruņota piecu cilvēku banda, kas pavēlējusi apstāties. Ģimene paslēpusies mašīnā, kur uzbrucēji abus pieaugušos arī nošāvuši, bet piecus gadus vecā meitene ievainot kājā.

Ģimene dzīvojusi ASV, bet Venecuēlā ieradās uz brīvdienām, norāda BBC.

Venecuēlā ir viens no augstākajiem slepkavību rādītājiem pasaulē. Bruņoti uzbrukumi un cilvēku nolaupīšana te nav retums, tomēr bijušās skaistumkaralienes nogalināšana izraisījusi plašu rezonansi valstī, piebilst BBC.

Līdzjūtību izteicis Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, kurš arī solīja "ar dzelzs dūri" atbildēt tiem, kas uzbrūk Venecuēlas cilvēkiem. "Nebūs iecietības pret tiem, kuri veic tamlīdzīgas darbības, nogalinot pieklājīgas sievietes un vīriešus, kuriem ir tiesības uz dzīvību," paziņoja Maduro.

Uz vispārēju cīņu pret vardarbību aicina arī opozīcijas līderis Enrike Kapriless. Sociālajā tīklā "Twitter" viņš raksta: "Nikolass Maduro, es iesaku mest pie malas mūsu dziļās domstarpības un kopā, kā vienots bloks, cīnīties pret drošības trūkumu."

Neilgi pēc tam Maduro Kaprilesu uzaicinājis pievienoties trešdien gaidāmajā štatu gubernatoru un pašvaldību mēru ārkārtas sapulcē, uzsver BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!