Foto: Kadrs no video

Kāda Kenijas morga darbinieki piedzīvojuši šoku, kad pirms 15 stundām par mirušu pasludināts vīrietis atmodies un sācis saukt pēc palīdzības, vēsta laikraksts "Daily Mail".

24 gadus vecais Pols Mutora pagājušo otrdien tika nogādāts slimnīcā pēc, domājams, pašnāvības mēģinājuma – viņš pēc strīda ar tēvu bija uzņēmis insekticīdu. Trešdien vīrieša stāvoklis pasliktinājās un ap 11 vakarā ārsti konstatējuši viņa nāvi.

Mutora ķermeni nogādāja morgā, kur to ceturtdien no rīta apraudzīja viņa ģimenes locekļi, kuri pēc tam devās organizēt bēres.

Tomēr ceturtdien pa dienu morga darbinieki sadzirdējuši, ka no sekciju telpas kāds sauc pēc palīdzības. Ieskrienot zālē, darbinieki konstatēja, ka viens no nelaiķiem ir "atdzīvojies", raksta laikraksts.

Mutora nogādāts atpakaļ slimnīcā, kur viņa veselībai briesmas vairs nedraud, norāda mediķi. Tikmēr slimnīcā ir sākta dienesta izmeklēšana par to, kā dzīvs cilvēks varēja tikt pasludināts par mirušu.

Slimnīcas galvenais ārsts Džozefs Mburu žurnālistiem pastāstīja, ka pacientam ievadītie preparāti varēja palēnināt pulsu un paplašināt acu zīlītes, kā dēļ mediķi varētu būt alojušies un pasludinājuši Mutoru par mirušu.

"Tā no paša sākuma bija kļūda. Es lūdzu piedošanu tēvam, savai sievai un bērnam," atklāj pats neveiksmīgais pašnāvnieks, kurš atkopjas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!