Foto: DELFI
Asu paziņojumu saistībā ar asiņainajiem notikumiem Ukrainas galvaspilsētā Kijevā ceturtdien, 23. janvārī pieņēmis Latvijas kaimiņvalsts Lietuvas parlaments – Seims.

Seima mājaslapā publicētajā paziņojumā pausts šoks par no Ukrainas pienākošajām ziņām par vardarbības turpināšanos un uzsvērts, ka nav pieļaujams, atsevišķu indivīdu vai grupu provokācijas, kas notikušas ar mērķi pārvērst miermīlīgas demonstrācijas grautiņos, tiek izmantotas kā iegansts vardarbībai pret mierīgajiem protesta akciju dalībniekiem.

Tāpat Lietuvas Seima paziņojumā akcentēta Ukrainas varasiestāžu atbildība gan par smago krīzi, kas izveidojusies valstī, gan par sabiedrības polarizāciju.

Lietuvas parlamentārieši aicina Ukrainas parlamenta - Augstākās radas - deputātus uzņemties politisko atbildību un rīkoties, lai apturētu politiskās krīzes padziļināšanos, kā arī atgādina Ukrainas sabiedrībai, opozīcijas spēkiem un varasiestādēm, ka izveidojušos politisko krīzi ir iespējams pārvarētu tikai ar miermīlīga politiska dialoga palīdzību.

Paziņojuma noslēgumā Seims aicina ES dalībvalstu parlamentus pievērst īpašu uzmanību sarežģītajam stāvoklim Ukrainā, bet ES institūcijas - izskatīt visus iespējamos reakcijas veidus uz notikumiem Ukrainā, tostarp vērtēt arī ekonomisko sankciju ieviešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!