Foto: Facebook
Ceturtdienas vakarā Ukrainā atrasts Dmitrijs Bulatovs, kurš bija pazudis bez vēsts kopš 22.janvāra. Viņš uziets mežā, kur ticis atstāts stindzinošā salā pēc ilgstošas spīdzināšanas.

Ukrainas mediji vēsta, ka Bulatovam ir nogriezta vienas auss daļa, uz sejas ir griezumu un sitienu pēdas, bet plaukstas esot caurdurtas.

"Delfi" jau vēstīja, ka Bulatovs bija viens no tā sauktās "Automaidena" grupas līderiem. Šī organizācija nemieru pārņemtajā Kijevā veic patrulēšanu ielās. Par Bulatovu nebija nekādu ziņu kopš 22.janvāra, kad viņu un vēl vairākus aktīvistus milicija aizturēja un, kā liecina viņa biedru stāstītais, piekāva.

Pārējiem aizturētajiem tiesa piespriedusi divu mēnešu cietumsodu.

Bulatova jurists ceturtdienas vakarā sociālajā tīklā "Facebook" publicēja informāciju, ka 25 gadus vecais aktīvists atrasts. Nedaudz vēlāk televīzijas "1+1" žurnāliste publiskoja Bulatova fotoattēlu.
Viņš nezinot, kas bijuši viņa pāridarītāji, vien norādījis, ka viņi runājuši ar krievu akcentu.

Kā iepriekš vēstīts, mežā pie Kijevas ar lauztām ribām atrasts miris Ukrainas protestu dalībnieks, cienījams seismologs, kaislīgs alpīnists un meitas tēvs Jurijs Verbitskis.

50 gadus vecais vīrietis, kurš atbalstījis kopš novembra beigām Kijevā notiekošos protestus un nesis to dalībniekiem siltu tēju, atrasts miris 22. janvārī. Uz viņa drēbēm un rokām bijušas pēdas no izolācijas lentas.

Verbitskis kopā ar savu draugu opozīcijas žurnālisti Igoru Lucenko pazuda 21. janvārī. Lucenko, kurš nākamajā dienā atradās ar zilu aci un izsistu zobu, pastāstīja, ka viņus no slimnīcas Kijevā, kur draugi ieradās saņemt palīdzību sadursmju laikā ievainotā Lucenko acij, nolaupīja neidentificēti vīrieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!