Foto: Publicitātes foto

Vairāki Ukrainas parlamenta deputāti trešdien paziņojuši par izstāšanos no prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas.

Šīs partijas deputāts Vladislavs Atrošenko nolēmis izstāties no partijas frakcijas, jo uzskata par neiespējamu "kļūt līdzdalīgam noziegumā pret savu tautu un Ukrainas valsti".

"Pēdējo divarpus mēnešu notikumi man apliecinājuši, ka cilvēki visā valstī iziet ielās galvenokārt saistībā ar milzīgu korupcijas līmeni, totālu ierēdņu patvaļu, milzīgu prettiesisku fiskālo spiedienu uz mazo un vidējo uzņēmējdarbību," viņš skaidrojis savā iesniegumā.

Deputāts paudis pārliecību, ka Ukrainas varas iestādes, tostarp parlaments, ir atbildīgs par "to briesmīgo valsts veidolu, ar kuru ik dienas saskaras miljoniem Ukrainas pilsoņu visās dzīves jomās - medicīnā, izglītībā, biznesā, zemes īpašumu attiecībās, nodokļu sistēmā, tiesās, tiesībsargāšanas iestādēs un citur".

Viņš uzskata, ka valsts vadībai būtu vajadzējis "savlaicīgi un adekvāti reaģēt uz būtiskas sabiedrības daļas protestiem, pirmām kārtām uz pagājušā gada 30.novembra nakts notikumiem Kijevas Neatkarības laukumā. "Tālāka spēka lietošana novedīs pie īsta pilsoņkara," norādījis Atrošenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!