Foto: AP/Scanpix

Līdz šim nav saņemtas nekādas ziņas par septiņiem Ukrainas pilsoņiem – aktīvistiem, žurnālisti un karavīru -, ko nezināmas personas nolaupījušas 9.martā dažādās vietās Krimas pussalā, vēsta Ukrainas mediji.

Aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Automaidana aktīvistu Alekseju Gricenko, informē, ka pazudušie neatrodas Sevastopoles armijas štābā. Iepriekš tika pieļauts, ka tur varētu atrasties trīs Armjanskas tuvumā nolaupītas sievietes. Viena no viņām ir žurnāliste Jeļena Maksimenko, tāpat pazudusi ir Automaidana preses sekretāre Jekaterina Butko un Jaltas iedzīvotāja Šura Rjazanceva. Kopā ar viņām bijis arī šoferis Jevgēnijas Rahno.

Tāpat svētdien tā sauktie Krimas uzraugu nolaupījuši Ukrainas armijas daļas komandieri pulkvedi Vladimiru Sadovņiku, atsaucoties uz avotiem armijā, vēstījis "Radio Svoboda". Pēdējo reizi pulkvedis redzēts partijas "Krievu vienotība" Bahčisarajas birojā. Kad karavīri tur ieradušies, pieprasot atbrīvot komandieri, viņiem paziņots, ka viņa tur nav.

Tāpat svētdien Simferopoles dzelzceļa stacijā nenoskaidrotas personas nolaupījušas par Krimas Eiromaidanu sauktās kustības līderus Andreju Šekunu un Anatoliju Kovaļski. Šo nolaupīšanu esot sankcionējis pašpasludinātais Krimas Ministru prezidents Sergejs Aksenovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!