Foto: AFP/Scanpix
Naktī uz sestdienu Harkovas centrā notikusi apšaude, kurā dzīvību zaudējuši divi, bet smagi ievainoti vēl vairāki cilvēki, tostarp, kāds milicis. Aizdomās par notikušo aizturēti aptuveni 30 cilvēki no abām konfliktā iesaistītajām pusēm, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs, sestdien vēsta ārvalstu mediji.

Viens no bojāgājušajiem ir visukrainas apvienības "Brīvība" Doņeckas aktīvists, kurš, pēc mediju vēstītā, ticis sadurts. No šiem ievainojumiem viņš gājis bojā.

Sadursmes sākās piektdien vēlu vakarā Brīvības laukumā, kur konfliktējuši prokrieviski noskaņoti cilvēkiem un vienotas Ukrainas aizstāvjiem.

Savā lapā "Facebook" Avakovs sestdienas rītā pavēstījis, ka apšaudi sarīkojuši radikāļi un rīta pusē jau situācija noskaidrojusies. Notikuma vietā strādā kriminālisti un aizturēti aptuveni 30 cilvēki no abām konfliktā iesaistītajām pusēm. Apšaudē bojā gājuši divi, bet smagi ievainoti vēl vairāki cilvēki, tostarp smagi ievainots kāds milicis. Abām konfliktā iesaistītajām pusēm izņemti ieroči un notiek izmeklēšana.

Kāds avots iekšlietu struktūrās pavēstījis, ka cilvēki, kas iebarikādējušies Rimarskas ielas namā, piekrituši to atstāt un nodot ieročus tikai pēc vairākām pārrunu stundām. Pārrunās piedalījies arī Harkovas apgabala šefs, pilsētas mērs un iekšlietu struktūru vadītāji, kā arī Harkovas prokurors.

Par notikušo sākta krimināllieta par divu cilvēku slepkavību, masu nekārtību rīkošanu un iekšlietu dienestu darbinieka slepkavības mēģinājumu.

Harkovas apgabala administrācijas priekšnieks Igors Baluta paziņojis, ka notikušais ir labi plānota provokācija.

Savukārt Krievija paziņojusi, ka nakts notikumiem Harkovas centrā būtu jāseko Ukrainas reakcijai un ekstrēmistu sodīšanai, jo neviens neesot atcēlis Ukrainai saistošās starptautiskās saistības, kas nosaka pretošanos rasismam, diskriminācijai un ksenofobijai.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!