Foto: AP/Scanpix

Krimas pussalas teritorijā esošie Ukrainas bruņoto spēku kareivji varēs brīvi atstāt pussalu, otrdien vēlu vakarā BBC paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Viņiem jāizdara izvēle - viņi var pievienoties Krimas karaspēkam, kas kļūs par Krievijas armijas daļu, bet, ja viņi to nevēlas, var brīdi atstāt Krimas teritoriju," paziņojis Peskovs, kurš apgalvo, ka Krievijas rīcībā nonākušas ziņas par to, ka Krimas pussalā tiek gatavotas provokācijas.

"Delfi" jau ziņoja, ka 16. martā Krimā notika starptautiski neatzīts referendums par pussalas pievienošanos Krievijai. Jau 18. martā Putins un pašpasludinātie Krimas priekšstāvji parakstīja vienošanos par Krimas un Sevostopoles pievienošanu Krievijai.

Otrdien dienas otrajā pusē notika uzbrukums Ukrainas bruņoto spēku bāzei - tā laikā nogalināts viens ukraiņu virsnieks, bet vēl divi karavīri ievainoti. Pēc šī uzbrukuma Ukrainas valdība paziņoja, ka Krimā esošajiem ukraiņu kareivjiem ir atļauts izmantot ieročus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!