Foto: AFP/Scanpix
Krievija sestdien paziņojusi, ka vienošanās par starptautisko novērotāju nosūtīšanu uz Ukrainu esot jaunā stāvokļa atzīšana pēc Maskavas īstenotās Krimas aneksijas.

Krievijas Ārlietu ministrija uzsvērusi, ka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misija nav pilnvarota doties uz Krimu, un tas nozīmējot "jauno politiski tiesisko realitāšu" atzīšanu.

Krievija piektdien beidzot atteicās no saviem iebildumiem pret EDSO misijas nosūtīšanu uz Ukrainu, tomēr jau īsu laiku pēc vienošanās parādījās domstarpības par misijas darbības ģeogrāfisko areālu.

Lai gan misijas mandātā Krima nav minēta, tajā teikts, ka tā var darboties visā Ukrainas teritorijā, un vairums starptautiskās sabiedrības nav atzinis Krimas aneksiju, uzskatot, ka pussala joprojām ir Ukrainas sastāvdaļa.

"Krievija cer, ka starptautisko novērotāju objektīvais un neatkarīgais darbs palīdzēs atrisināt Ukrainas iekšējo krīzi," norādījusi Krievijas Ārlietu ministrija, piebilstot, ka nedrīkst ļaut izplatīties "nacionālistiskajam bandītismam" un "ultraradikālajām tendencēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!