Foto: RIA Novosti/Scanpix

Visi Krimas iedzīvotāji, kuri uz 18. martu nav bijuši oficiāli reģistrēti pussalā, tiek uzskatīti par "ārvalstu pilsoņiem" un viņiem līdz 19. aprīlim Krievijas teritorija jāpamet, lai pēc tam atgrieztos un "likumīgi noformētu uzturēšanās atļauju", vēsta aģentūra UNIAN.

Par to ceturtdien preses konferencē Sevastopolē paziņoja Krievijas Federālā migrācijas dienesta pārstāve Viktorija Gičko.

Par Krievijas pilsoņiem pēc pussalas aneksijas tiek atzīti tie Ukrainas pilsoņi, kuri Krimā ir pastāvīgi pierakstīti, bet pārējie kļūs par "ārvalstu pilsoņiem", kuriem vajag saņemt oficiālu atļauju uzturēties Krievijas teritorijā.

"Un tā kā viņiem tagad šādu dokumentu nav, tiek dots laiks, lai viņi pamestu teritoriju, tad iebrauktu Krievijas Federācijā un nokārtotu visus nepieciešamos dokumentus," skaidroja ierēdne.

Krimas teritorija šiem iedzīvotājiem jāpamet mēneša laikā kopš parakstīts līgums par Krimas pievienošanos Krievijai, pretējā gadījumā personai draudēs administratīvā atbildība, brīdina amatpersona.

Vēsīts, ka 18. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par pussalas uzņemšanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Krievija ir okupējusi un anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Maskava paziņoja, ka aizstāv krievvalodīgos un patur tiesības savus tautiešus aizsargāt arī citos Ukrainas reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!