Foto: AFP/Scanpix
Krievija neizturēs ilgāk par diviem-trim gadiem daudz bargāku Rietumu ekonomisko sankciju ieviešanas gadījumā, ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastiprinās savu agresiju pret Ukrainu, paziņojusi Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leijena.

"Mēs gan negribētu ieviest sankcijas, jo tas skartu abas puses. Taču ja lietas aizies tik tālu, Krievija vairāk par diviem-trim gadiem sankcijas neizturēs," sacīja ministre, ziņo vācu raidorganizācija "Deutsche Welle". "Krievija nav bagāta valsts."

Ņemot vērā Krievijas teritoriju, "salīdzinot ar citām valstīm, ar kurām tā pati mīl sevi salīdzināt, Krievija ekonomiski drīzāk ir vāja valsts," norādīja Leijena.

Jau ziņots, ka ASV prezidents Baraks Obama šonedēļ vizītes laikā Romā pavēstīja, ka sankcijas pret Krieviju turpinās pastiprināties, ja tā nemainīs savu nostāju pret Ukrainu. "Sankcijas turpinās augt, ja Krievija nemainīs savu kursu," paziņoja Obama.

Vienlaikus ASV prezidents atzina, ka ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju būtu ietekme arī uz Eiropu un Savienotajām Valstīm, bet norādīja, ka tiek strādāts, lai šādu ietekmi samazinātu.

ASV un sabiedrotie pēta, kādām sankcijām "potenciāli būtu spēcīga ietekme" uz Maskavu, atklāja Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!