Foto: F64

Azerbaidžānas politiskās partijas "Mūsdienu Musavats" līderi Hafizu Gadžijevu pamatīgi nokaitinājuši Krievijas liberāldemokrātu līdera Vladimira Žirinovska izteikumi – viņš uz tiem reaģējis ar draudiem nogriezt balamutem ausi.

"Par šiem aizvainojumiem es pats personīgi nogriezīšu viņam ausi. Tie, kas nespēj pienācīgi atbildēt Žirinovskim, paši līdzinās viņam," Gadžijeva teikto citē "Haqqin.az".

Gadžijevu nokaitinājuši Žirinovska publiskie spriedelējumi par Azerbaidžānu - viņš paziņojis, ka Kaspijas jūras krastā mītošos azerbaidžāņus patiesībā būtu jādēvē par kaspijiešiem. Pats Gadžijevs Žirinovski uzskatot par iemetēju, dīkdieni un cilvēku, kura izteikumiem patiesībā nav jāpiegriež nekāda vērība.

"Vai tā ir tautība, vai? Tie vienkārši ir cilvēki, kas dzīvo tur," izteicies skandalozais krievu politiķis.

Žirinovska izteikumus par aizskarošiem uzskata arī Viskrievijas azerbaidžāņu kongresa biedri, kas Krievijas Valsts domei nosūtījuši vēstuli ar prasību Žirinovska aktivitātes izvērtēt domes Ētikas komisijā.

"Mūsu mērķis ir panākt, lai netaisniem uzbrukumiem un apmelošanai pakļautās azerbaidžāņu tautas balss tiktu sadzirdēta, bet vaininieks - Žirinovskis - tiktu saukts pie atbildības," paziņojis kongresa izpilddirektors Ilgars Gadžijevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!