Foto: Kadrs no video
Krievijas valsts telekanāli NTV un "Rossija" vienlaikus pārraidījuši sižetus ar vienu un to pašu cilvēku, kuros viņš uzdodas diametrāli pretējās lomās - vienā viņš sakās esam ukraiņu nacionālistu piekauts vietējais iedzīvotājs, bet otrā stāsta, ka ir Vācijas pilsonis un Maidana finansētājs, vēsta tīmekļa medijs "Hromadske.tv".

Notikuma vieta gan ir viena - Ukrainas dienvidu pilsēta Nikolajeva, kur nedēļas sākumā vietējie iedzīvotāji aizdzina prokrieviskos demonstrantus no apgabala valsts administrācijas ēkas, kā arī likvidēja viņu nometni.

Abi sižeti uzņemti vienā un tajā pašā slimnīcas palātā, un abos sižetos vīrietis redzams tajā pat sporta jakā.

Telekanāla NTV sagatavotajā sižetā Andrejs Petkovs redzams ar cietēja seju guļam slimnīcas gultā un stāsta, ka ir Vācijas pilsonis un finansējis Maidana aktīvistus. Pēc viņa teiktā, protestu kustībai viņš nodevis ap 500 000 eiro.

Sižetā arī teikts, ka viņš ieradies Ukrainā gatavot 50 cilvēku grupu vardarbīgām akcijām, kuri visi esot rietumvalstu pilsoņi.

Tikmēr telekanāla "Rossija" sižetā Andrejs Petkovs tādā pašā izskatā stāsta, ka ir vienkāršs Nikolajevas iedzīvotājs, kuram uzbrukuši "Labējā sektora" kaujinieki. Telekanāls vēsta, ka Petkovs, kā parasti, ieradies uz mierīgu mītiņu izteikt savu nepatiku pret jauno varu, kad mītiņam negaidīti uzbrukuši radikāļi un piekāvuši cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!