Foto: Publicitātes attēli

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) no Krievijā un Ukrainā populārā sociālā tīklā "VKontakte" vēl pērnā gada 13. decembrī pieprasījis informāciju par personām, kas sociālajā tīklā veidojušas tā dēvētā Eiromaidana atbalsta grupas.

To publiski atzinis viens no "VKontakte" dibinātājiem, Pāvels Durovs, kurš gluži nesen paziņoja, ka nolēmis aiziet no darba paša veidotajā sociālajā tīklā un pārdot sev piederošās kapitāldaļas. Šo lēmumu, kurš Krievijas medijos izraisīja dažādus minējumus par tā iemesliem, Durovs skaidro tieši ar FDD spiedienu, informē neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj".

"Mūsu atbilde bija un paliek kategorisks atteikums. Krievijas jurisdikcija neattiecas uz "VKontakte" lietotājiem Ukrainā," komentējot sociālā tīkla reakciju uz FDD pieprasījumu atklāt Eiromaidana aktīvistu personas datus, norāda Durovs.

"Kopš 2013. gada decembra man vairs nav mana īpašuma, bet esmu saglabājis kaut ko svarīgāku - tīru sirdsapziņu un ideālus," tā Durovs, kurš savā profilā publicējis noskanētus FDD pieprasījumus, kuros redzams, ka Krievijas specdienests prasījis informāciju par 39 pret Viktoru Janukoviču vērstu protestētāju grupām.

Viņš domā, ka Krievijas FDD informāciju par Eiromaidana organizētājiem pieprasījis, izpildot šā gada februārī gāztajam prezidentam Viktoram Janukovičam lojālu Ukrainas drošības iestāžu prasību un norāda, ka "VKontakte" lietotāju datu nodošana FDD būtu pretlikumīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!