Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas domes deputāts, Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis patiešām uzdāvinājis Doņeckas separātistiem bruņoto automašīnu "Tigr" – tā separātistiem nogādāta jau 7. maijā.

No Ukrainas mediju ziņām noprotams, ka valstī jau sākusies izskaidrošanās par to, kā Žirinovska "dāvana" nonākusi pie separātistiem. Valsts robežsardzes dienests skaidro, ka automašīnu Luhanšķinas robežpunktā 7. maija vakarā sagaidījuši aptuveni 35 bruņoti cilvēki, kuru rīcībā bijuši Kalašņikova tipa automāti, granātmetēji un granātas.

Šie cilvēki robežsargiem paziņojuši, ka sagaidīs automašīnu "Tigr". Savu prasību viņi pamatojuši ar to, ka negrasās pieļaut bruņotā automobiļa nonākšanu "Labējā sektora" rokās.

Automašīnas vadītājs - kāds Ukrainas pilsonis, kurš nav spējis robežsargiem uzrādīt dokumentus, kas apliecinātu, ka viņam ir tiesības ievest transportlīdzekli Ukrainas teritorijā, lielā ātrumā esot izbraucis cauri aizsargbarjerai un izlauzies no robežkontroles punkta teritorijas. Robežsargi neesot varējuši automobili apturēt, jo viņiem traucējuši bruņotie vīrieši.

Internetā ievietotais video, kurā redzams, kā separātistu pārstāvis Valērijs Bolotovs saņem "dāvanu", liecina, ka automašīna ir rotāta ar Žirinovska vadītās Liberāldemokrātu partijas abreviatūru. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!