Foto: Reuters/Scanpix
Kopš Austrumukrainas konflikta sākuma Doņeckas apgabalā asiņainās sadursmēs gājuši bojā 49 cilvēki, bet ar šautām brūcēm slimnīcās nogādāti vēl 245, liecina informācija Krievijas medijos.

Doņeckā bruņotas sadursmes sākās aptuveni marta vidū. Savukārt 11.maijā nemiernieki rīkoja „referendumu” par atdalīšanos no Ukrainas. Vēlēšanās piedalījušies vairāk nekā 80% apgabala iedzīvotāju, lemjot par autonoma reģiona izveidi, liecina nemiernieku izplatītā informācija.

Tāpat 12.maijā Doņeckā, līdzīgi kā vēl vairākās Austrumukrainas pilsētās (Slovjanska, Kramatorska u.c.) aizvien turpinās sadursmes starp Ukrainas armiju un prokrieviski noskaņotiem separātistiem.

Ukrainas konflikta laikā rietumi noteikuši sankcijas pret Krieviju, uzskatot, ka tā ir atbildīga par separātistu organizēšanu, finansēšanu un atbalstīšanu, Krievijas medijos izvēršot aktīvu propagandas kampaņu.

Iepriekš desmitiem ukraiņu gāja bojā sadursmēs starp aktīvistiem, kas atbalstīja Ukrainas tuvināšanos Eiropas Savienībai, un likumsargiem. Šo protestu rezultātā no amata tika atbrīvots Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs un 25.maijā ieplānotas valsts prezidenta ārkārtas vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!