Foto: Kadrs no video

Savdabīgu tā dēvētās Dienvidaustrumu armijas kontingenta papildināšanas veidu izgudrojuši pašpasludinātās Luhanskas Republikas pārstāvji, savā “Facebook” kontā paziņojusi Luhanskas sabiedriskā sektora aktīviste Jūlija Krasiļņikova.

Viņa paziņojusi, ka 18.maijā aptuveni divos naktī restorānā "Bakkara" iegājuši septiņi līdz astoņi nezināmi, kamuflāžā tērpušies vīrieši un pavēlējuši viesiem tur esošajiem afrikāņiem iziet laukā. Pēc tam, kad vīrieši atteikušies pavēlei paklausīt, viņi ar spēku tikuši izvesti laukā un, spriežot pēc aculiecinieku teiktā, piekauti. Restorāna personāls kavējies izsaukt miliciju, lai gan tā pārstāvji apgalvojuši pretējo.

Krasiļņikova norādījusi, ka pēc kāda laika kāda jauna sieviete paziņojusi, ka pati izsauks policiju, taču viena no oficiantēm viņu "nodevusi" vienam no uzbrucējiem, kurš sācis taujāt, vai sieviete pazīst kādu no afrikāņiem, kā arī interesējies, vai viņa nav sēdējusi kopā ar kādu no "melnajām pakaļām". Sieviete esot nobijusies un atbildējusi noliedzoši. Vēlāk restorānā palikušie pamanījuši, ka viens no afrikāņiem paslēpies. Atkal kāds no oficiantiem par to vēlējies ziņot uzbrucējiem, taču restorāna apmeklētāji palūguši to nedarīt un izveduši puisi no restorāna pa rezerves izeju. Kamuflāžā tērptie vīri atgriezušies, atņēmuši visas afrikāņu automašīnu atslēgas un ievietojuši viņus "gazelē", ar kuru paši atbraukuši un aizveduši nezināmā virzienā. Par tālāko viņu likteni nekas neesot zināms.

Tomēr nākamajā dienā pazudušie afrikāņi tikuši atrasti - publiskots attiecīgs video, kā arī Dienvidaustrumu armijas štāba pilnvarotā Vladimira Gromova komentārs par situāciju. Viņš aizturētos nosaucis par "draudzīgās Āfrikas gvardes apakšvienību" un paskaidrojis, ka "kareivji" iepriekš tikuši aizturēti par "komandanta stundas neievērošanu". To, kāpēc no visiem restorāna apmeklētājiem par šādu pārkāpumu aizturēti tikai afrikāņi, viņš nav paskaidrojis.

Kopā ar komandanta stundas neievērošanu afrikāņiem tiek pārmesta arī spirtoto dzērienu lietošana, "zālītes" uzglabāšana un kāda vārdā nenosaukta nezināma deputāta palīga piekaušana.

Gromovs gan paziņojis, ka aizturētajiem nebrīvē ļoti iepaticies, viņi labprāt paēduši un no rīta noklausījušies politinformāciju, no kuras uzzinājuši par Jaroša plāniem attiecībā uz Donbasu un izteikuši vēlēšanos papildināt sacelšanos dalībnieku rindas.

Viņš ar nožēlu atzīmējis, ka nevēlas tomēr pilnībā sabojāt attiecības ar oficiālo Kijevu, tāpēc afrikāņi atbrīvoti, lai gan viņi "lūguši ieročus, lai cīnītos pret Kijevas huntu". Tāpat nepietiekamā sagatavotība un tas, ka viņi nav izgājuši jauno kareivju kursus, liedzis Dienvidaustrumu armijai viņus uzņemt savās rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!