Foto: Reuters/Scanpix
Pēc Krievijas atbalstīto bruņoto separātistu uzbrukuma pirmdien Ukrainas austrumos slēgta Doņeckas Starptautiskā lidosta, paziņojis lidostas preses pārstāvis Dmitro Kosinovs.

Saskaņā ar viņa sniegto informāciju naktī lidostā iebrukuši vairāki desmiti bruņotu separātistu, kuri pieprasījuši, lai atkāpjas karavīri, kas apsargā lidostas teritoriju.

Separātisti, kuri identificējuši sevi kā tā dēvētās Doņeckas Tautas republikas pārstāvjus, ieročus nav izmantojuši.

Sākot no plkst.7 pēc vietējā un Latvijas laika, lidosta pārtraukusi darbu un pašreiz, šķiet, atrodas separātistu kontrolē, informēja Kosinovs.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists no Doņeckas ziņo, ka redzējis dodamies uz lidostu trīs kravas automašīnas, pilnas ar aizsargkrāsas formas tērpos ģērbtiem kaujiniekiem, no kuriem daudziem bijis piesprausts krievu nacionālistu simbols - Georga lentīte.

Kravas automašīnām sekojuši vēl vairāki transporta līdzekļi ar tonētiem logu stikliem.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Svētdien Ukrainā notika prezidenta vēlēšanas, kurās saskaņā ar sākotnējiem rezultātiem uzvaru guvis uzņēmējs, miljardieris, viens no redzamākajiem Maidana protesta kustības atbalstītājiem Petro Porošenko.

Separātisti svētdien mēģināja izjaukt vēlēšanu gaitu Austrumukrainā, un vairāki separātistu komandieri paziņojuši, ka neatzīs Porošenko uzvaru un turpinās cīņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!