Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Ārlietu ministrija izplatījusi paziņojumu, kurā norāda, ka sagaida no Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) objektīvus un visaptverošus datus par Doņeckā notiekošo, bet no Kijevas - "pret saviem iedzīvotājiem vērstas armijas operācijas pārtraukšanu".

Paziņojumā norādīts, ka Krievija vērsusies EDSO saistībā ar "informāciju par bruņotām sadursmēm Doņeckas pievārtē un upuriem". Tā pieprasījusi nodrošināt informāciju par notiekošā detaļām un mēriem, kas pieņemti, lai deeskalētu spriedzi.

Krievija arī pauž bažas, ka Ukrainas spēku rīcība un lidostas slēgšana apgrūtina sadarbību ar Itāliju Krievijas pilsoņa un Itālijas žurnālista mirstīgo atlieku izvešanā no valsts.

Kā ziņots, naktī uz pirmdienu Krievijas atbalstītie bruņotie separātisti uzbruka lidostai. Separātisti, kuri identificējuši sevi kā tā dēvētās Doņeckas tautas republikas pārstāvji, ieročus nav izmantojuši.

Ukrainas drošības spēki pirmdien pēcpusdienā uzsāka pretterorisma operāciju Doņeckas Starptautiskās lidostas atbrīvošanai no prokrieviskajiem separātistiem.

Ukrainas mediji vēsta par 35 operācijā bojāgājušiem prokrieviskajiem kaujiniekiem, vēl apšaudē miris vismaz viens civiliedzīvotājs, bet, iespējams, no Krievijas uz Ukrainas robežas pusi brauc vairāki desmiti militāro auto ar karavīriem

Kā vēstīts, Doņeckas separātistu pārstāvji apgalvo, ka 30 gadus vecais itāļu žurnālists Andrea Ročeli gājis bojā Ukrainas valdības spēku sarīkotas mīnmetēju apšaudes laikā. Tāpat tiek vēstīts, ka kopā ar viņu gājis bojā arī tulks, Krievijas pilsonis Andrejs Mironovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!