Foto: Reuters/Scanpix

Pie Ukrainas pilsētas Doņeckas un tās ielās sestdien notiek sadursmes - dzirdami šāvienu un sprādzieni, bet gaisā riņķo helikopters, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēsta Ukrainas mediji.

Sadursmes notiekot netālu no futbola kluba "Šahtjor" treniņu bāzes, ir dzirdami automātisko ieroču šāvieni un sprādzieni, bet netālu no Ukrainas armijas gaisa spēku bāzes debesīs riņķo helikopters, ziņo "Korrespondent.net".

Tāpat apšaude notiekot Doņeckas lidostas apkārtnē. Cilvēki sociālajos tīklos ziņo, ka pilsētā apšaudes dēļ tiek evakuēti tirdzniecības centri, raksta "TSN".

Milicija iedzīvotājiem neiesaka apmeklēt lidostas un lielveikala “Metro” apkārtni. Sociālajos tīklos ziņo, ka veikalu ir izdemolējuši un izlaupījuši prokrieviskie kaujinieki.


Tikmēr naktī uz sestdienu esot notikusi artilērijas apšaude Slovjanskā. Vietējie separātisti iedzīvotājiem paziņojuši, ka armija pilsētu apšaude no mīnmetējiem un haubicēm. Tikmēr pretterorisma operācijas vadības centrs norāda, ka šāvēji ir paši separātisti, kas pārvietojas un raida haotisku uguni no uz smagās automašīnas uzstādītas artilērijas iekārtas.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!