Foto: AP/Scanpix
Glābēju komanda no 1000 metru dziļas alas Vācijā mēģina izvilkt 52 gadus vecu vīrieti, kuru ievainojuši krītoši akmeņi. Sarežģītā operācija varētu turpināties dienām ilgi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Bavārijā pie Berhtesgādenes esošā Rīzendingas ala ir dziļākā Vācijā. Vienam no ievainotā kunga kompanjoniem bija nepieciešamas 12 stundas, lai izrāptos virszemē un izsauktu palīdzību.

Operācijā ir iesaistīti aptuveni 200 cilvēki, pirmajiem glābējiem vertikālajā alā iesprostoto vīrieti izdevās sasniegt pirmdien, raksta BBC. Dažas stundas vēlāk ceļu pie cietušā sākusi vēl viena grupa ar austriešu ārstu tās sastāvā.

Cietušais, kurš alā devās ar diviem kompanjoniem, no krītošajiem akmeņiem cieta svētdien. Viņš guvis galvas un ķermeņa augšdaļas ievainojumus. Aizsargķivere nav spējusi pasargāt galvu no akmeņu svara. Viens no biedriem devās pēc palīdzības, bet otrs palika pie cietušā.

Ievainotais ir viens no pētniekiem, kurš pirms dažiem gadiem šo alu atklāja, ziņo Vācijas mediji. Ieeja alā tika atrasta 1995. gadā, bet tikai pēdējos desmit gados ir sākta alu sistēmas, kurā netrūkst aizu un vertikālu šahtu, izpēte.

Glābšanas operācija ir ļoti sarežģīta un bīstama, norāda glābēji. Sarežģītāk par nokļūšanu līdz cietušajam būs viņa nogādāšana virszemē pa vertikālajām ejām. Sākotnējais uzdevums bija izveidot bāzi 300 metru dziļumā un nodrošināt sakarus ar glābēju komandām, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!