Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas robeža ar Krieviju no sestdienas būs pilnībā Ukrainas drošības spēku kontrolē, piektdien paziņoja iekšlietu ministra vietnieks Antons Gerašenko.

"Šajā naktī bruņotie spēki ar Nacionālās gvardes atbalstu veica maršu no dienvidiem uz ziemeļiem un no ziemeļiem uz dienvidiem, lai noslēgtu to robežas daļu, kura palika nepiesegta pēc masveida teroristu uzbrukumiem. Es domāju, ka līdz rītdienai valsts robežu noslēgs bruņotie spēki, visus ceļus varēs apšaudīt bruņutehnika, tāpēc jebkurā kaujinieku mēģinājumā iekļūt viņi tiks iznīcināti," preses konferencē paziņoja Gerašenko.

Viņš arī sacīja, ka šīs operācijas laikā "kaujinieki cietuši jūtamus zaudējumus".

Tikmēr valsts robežsardzes dienesta vadītāja vietnieks Pāvels Šišoļins atzinis, ka šobrīd Ukraina nekontrolē 184 kilometrus garu robežas posmu ar Krieviju.

"Man to ir žēl teikt kā speciālistam, taču 184 no 2200 kilometriem valsts robežas Ukraina šodien nekontrolē. Melot cilvēkiem un teikt, ka tā nav, es negribu," sacīja Šišoļins.

Pēc viņa teiktā, faktiski netiek kontrolēta arī teritorija no robežas līnijas līdz Luhanskas un Doņeckas pilsētām. "Tur nav ne vietējās oficiālās varas, ne likumsargu, ne Drošības dienesta, ne prokuratūras. Tur neviena nav," norādīja Šišoļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!