Foto: AP/Scanpix

Ukrainas austrumos esošās pašpasludinātās Luhanskas Tautas republikas pārstāvji aģentūrai "RIA Novosti" paziņojuši, ka Ukrainas militāro transportlidmašīnu, kura naktī no 13. uz 14. jūniju tika notriekta netālu no Luhanskas lidostas, notriekuši Ukrainas bruņoto spēku pārstāvji, kuru kontrolē atrodas lidosta.

"Aplūkojot notikuma vietu un videoierakstus, redzams, ka raķete ir palaista no lidostas teritorijas," aģentūrai apgalvojis viens no separātistu pārstāvjiem.


"Delfi" jau ziņoja, ka naktī no 13. uz 14. jūniju ceļā uz Luhanskas lidostu tika notriekta Ukrainas bruņoto spēku transportlidmašīna "IL-76", kurā atradās 40 Ukrainas desantnieki, kā arī deviņi apkalpes locekļi. Visi lidmašīnā esošie cilvēki ir gājuši bojā. Svētdien, 15. jūnijā visā Ukrainā izsludināta sēru diena viņu piemiņas godināšanai.

Sašutumu par lidmašīnas notriekšanu paudušas Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Eiropas Drošības un sadarbības padomes augstākās amatpersonas. "ANO ģenerālsekretārs uzskata, ka ieilgusī vardarbība Ukrainas austrumos, ko pavada bojāgājušo skaita pieaugums un humanitārās situācijas pasliktināšanās, liecina par nepieciešamību nekavējoties pārtraukt karadarbību un atgriezties pie krīzes noregulēšanas sarunu un dialoga ceļā," pausts ANO paziņojumā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!