Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kopš pretterorisma operācijas sākuma Doņeckas apgabalā līdz 1.jūlijam bojā gājusi 279 cilvēki, no kuriem 160 bijuši miermīlīgi iedzīvotāji, informējusi Doņeckas apgabala pārvaldes pārstāve.

"Korrespondent" citē vietējās administrācijas vadītāju veselības aprūpes jautājumos Jeļenu Petrajevu, kas informē, ka 262 no nogalinātajiem ir vīrieši, bet 13 - sievietes, tāpat bojā gājuši četri bērni. No šiem cilvēkiem neatpazīti ir 93 cilvēki, bet 26 ir kaujinieki, proti, bijuši kamuflāžas tērpos, bet pārējie 160 ir vietējie iedzīvotāji.

Šajā statistikā gan neietilpst armijas, nacionālās gvardes, robežsardzes un citu spēka struktūru rindās bojāgājušie cilvēki, jo šo nāvju reģistrāciju un bojāgājušo transportēšanu veic šīs pašas organizācijas.

Precīzu ziņu par bojāgājušajiem citos reģionos nav.

Kā vēstīts, otrdien, 1.jūlijā, esot nogalināti vairāk nekā 1000 kaujinieku, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Zorjans Škirjaks.

Pirmdien vakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēma nepagarināt iepriekš noteikto uguns pārtraukšanu, ko regulāri pārkāpa prokrieviskie kaujinieki. Ukrainas spēki ir atsākuši separātistu pozīciju apšaudi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!