Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas austrumos notiekošās pretterorisma operācijas laikā dzīvību zaudējušo karavīri skaits ir sasniedzis 258, bet 922 ir guvuši ievainojumus, vēsta aģentūra UNIAN.

"Visā pretterorisma operācijas norises laikā krituši 258 un ievainoti 922 karavīri. Uz šodienu gūstā atrodas 45 mūsu karavīri, tai skaitā divi mūsu lidotāji, kas atradās notriektajā lidmašīnā "An-26"," informēja pretterorisma operācijas preses centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Vēstīts, ka Ukrainas armijas transporta lidmašīnas "An-26" notriekta pirmdien Luhanskas apgabalā. Vairākiem pilotiem izdevies izglābties, izlecot ar izpletņiem. Divu pilotu liktenis līdz šim nebija zināms, bet otrdien parādījās video, kurā vienu no pilotiem pratina prokrieviskie kaujinieki.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!