Foto: RIA Novosti/Scanpix

Promaskaviskie kaujinieki turpina apšaudīt Ukrainas karavīru pozīcijas, reizē pārgrupējoties un atkāpjoties uz separātistu kontrolētajām pilsētām, atsaucoties uz pretterorisma operācijas preses centru, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

"Aizvadītās diennakts situāciju raksturo aktīva kaujinieku spēku un līdzekļu pārgrupēšana ar atkāpšanos uz lielajām pilsētām, ko tie kontrolē, galvenokārt uz Alčevsku," teikts preses paziņojumā.

No Krievijas teritorijas ar "Grad" iekārtām apšaudīti vairāki armijas kontrolposteņi, tai skaitā pie Amvrosijivkas un Luhanskas lidostas. Tāpat pozīcijas apšaudītas ar mīnmetējiem un strēlnieku ieročiem.

Novērota promaskavisko kaujinieku pozīciju nostiprināšana un bruņutehnikas nosūtīšana uz apdzīvotām vietām ap Doņeckas pilsētu.

Amvrosijivkas rajonā ar tālvadības kontroli aprīkota spridzekļa eksplozijā cietusi Ukrainas spēku bruņotā izlūkošanas un patruļas mašīna.

Pēdējās nedēļas laikā Ukrainas spēki atguvuši kontroli pār vairākām separātistu pārņemtām apdzīotām vietām.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!