Foto: RIA Novosti/Scanpix

Aizvadītajā naktī no Krievijas teritorijas apšaudīts Ukrainas robežpunkts "Dolžanskaja" - pa posteni izšauti vairāk nekā 250 šāviņu, kā rezultātā nogalināti četri robežsargi, vēsta aģentūra UNIAN.

Luhanskas apgabalā esošais Ukrainas robežpunkts apšaudīts no mīnmetējiem un haubicēm, informēja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko.

"Apšaudes rezultātā nogalināti četri un ievainoti divi robežsargi," informēja Lisenko, paskaidrojot, ka pa posteni izšauti vairāk nekā 250 šāviņi.

Robežsargi informē, ka pēdējā diennaktī prokrieviskie kaujinieki pastāvīgi, tai skaitā no Krievijas teritorijas, apšaudījuši robežsargu un karavīri pozīcijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos ar mīnmetējiem, artilēriju, "Grad" iekārtām un strēlnieku ieročiem.

Vēstīts, ka ASV publiskoja satelīta attēlus, kuri pierādot to, ka Ukrainas pozīcijas tiek apšaudītas no Krievijas teritorijas. Maskava to noliedz, saucot šos paziņojumus par meliem.

Vēstīts, ka Ukraina vairākās reizes ir paziņojusi, ka Krievijā pie robežas ar Ukrainu pulcējas Krievijas militārā tehnika, tāpat ir izskanējušas ziņas, ka no Krievijas puses apšaudītas Ukrainas spēku pozīcijas.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!