Foto: RIA Novosti/Scanpix

Viens no galvenajiem krievu algotņu bruņoto bandu vadoņiem Ukrainas austrumos Igors Girkins, kas pazīstams arī kā "Strelkovs" jeb "Streloks" ("Strēlnieks"), kurš nesen bēdzis no kaujām Doņeckā, drīzumā sāks veidot "Jankrievijas armiju", paziņojuši kaujinieku pārstāvji.

"Igors Ivanovičs (Strelkovs) ir izdarījis ļoti daudz "Doņeckas tautas republikas" armijas izveidei. Viņš ir ielicis pamatus armijas izveidei pēc krievu, Krievijas Federācijas parauga. Tā kā viņš savu uzdevumu šeit ir paveicis, viņš pārgājis uz citu darbu. Mums ir arī tāds veidojums kā Jaunkrievija, kurai arī nepieciešami jauni kadri, štābu koordinācija," paziņoja "Doņeckas tautas republikas" "premjerministrs" Aleksandrs Zaharčenko.

Girkins līdz šim uzdevās par tā dēvētās "Doņeckas tautas republikas" "aizsardzības ministru", un ceturtdien teroristi paziņoja par viņa "demisiju", kas esot "apstiprināta sakarā ar pāriešanu citā darbā".

Kā vēstīts, trešdien izskanēja ziņas, ka Girkins esot guvis smagus ievainojumus, taču citi bandītu vadoņi šo informāciju noliedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!