Ukrainas armija mainījusi pretterorisma operācijas taktiku valsts austrumos, un tagad tās galvenais uzdevums ir atgriezt teroristus no robežas, liedzot viņiem saņemt palīdzību no Krievijas, kā arī sadalīt kaujinieku bandu kontrolēto teritoriju atsevišķos sektoros, pirmdienas vakarā paziņoja Nacionālās drošības padomes (NDP) pārstāvis Andrijs Lisenko.

"Pieņemts galīgais lēmums par kaujasdarbības taktikas maiņu. Taktika ir mainīta, un tās uzdevums ir nogriezt ieroču un dzīvā spēka piegādes, [kā arī] sadalīt teritoriju, ko ieņēmuši teroristi, atsevišķos sektoros," norādīja Lisenko.

Viņš piebilda, ka par katru atsevišķo sektoru atbildība tiks uzticēta atsevišķai kaujas grupai.

"Iepriekš tādas taktikas nebija, jo iepriekš notika pretterorisma operācija, kas savilka loku, taču tagad mēs koncentrējamies uz atsevišķiem perēkļiem," paskaidroja NDP pārstāvis.


Pirmdienas vakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko tikās ar drošības dienestu vadītājiem un uzdeva viņiem darīt visu nepieciešamo, lai apturētu ieroču un algotņu plūsmu no Krievijas.

Tikmēr vēlu pirmdienas vakarā Ukrainas armijas vienības iegājušas Luhanskas centrā, taču pilsētas ielās joprojām turpinās kaujas, pavēstīja Lisenko.

Vienlaikus viņš atzina, ka teroristi sākuši rīkoties agresīvāk.

"Viņi jūt, ka drīz būs gals, par ko mēs visi tā sapņojam," norādīja NDP pārstāvis, piebilstot, ka armija jau aplenkusi visas "svarīgākās Donbasa pilsētas".

Viņš arī pavēstīja, ka kaujinieki naktī uz otrdienu turpinājuši apšaudīt Luhansku, un pilsētas tirgū un apgabala bērnu slimnīcā izcēlies ugunsgrēks. Pilsētā joprojām nav ūdens, elektrības un zāļu.

Tajā pašā laikā Donbasa un Dņepras bataljoni triecienā iegājuši Ilovajskā, kas atrodas Doņeckas apgabalā. Pilsētā vēl turpinās kaujas, taču centrā jau pacelts Ukrainas karogs, otrdienas rītā pavēstīja Donbasa bataljona preses dienests.

Donbasa bataljonā zaudējumu neesot, taču Dņepras bataljonā ir kritušie, kuru skaits pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!