Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainā pēc apšaudes aizturēts pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" bijušā līdera Igora Girkina – plašāk pazīstams kā Strelkovs – miesassargs, atsaucoties uz Ukrainas drošības dienestiem vēsta "Unian".

Tiek ziņots, ka miesassargs aizturēts daudzstāvu mājas personīgajā dzīvoklī pēc "smagas cīņas un uguns atklāšanas" uz specdienesta "Sokol" darbiniekiem.

Iekšlietu ministrijas vadītāja padomnieks Antons Geraščenko stāsta, ka specdienesta darbinieki atbraukuši uz miesassarga mājām un stādījušies priekšā kā komunālā dienesta darbinieki, kas vēlas pārbaudīt rādītājus. Taču separātists sajuta ko nelāgu un atklāja uguni ar automātu caur durvīm. Milicijas darbinieki atbildējuši ar šāvieniem un trāpījuši kaujiniekam plecā, pēc kā izsituši dzīvokļa durvis un aizturējuši ievainoto separātistu.

Padomnieks norādījis, ka "terorists atradās spēcīgā alkohola reibumā, un šādā stāvoklī viņš varētu atrasties jau piekto mēnesi".

Ukrainas tiesa separātistam uz izmeklēšanas laiku noteikusi arestu, apsūdzot viņu slepkavībā un slepkavības mēģinājumā ar mērķi iegūt īpašumu un naudas līdzekļus.

Geraščenko izteica cerību, ka pēc miesassarga notveršanas "mēs uzzināsim Girkina-Strelkova pazušanas noslēpumu un vairākas citas detaļas par teroristu noziegumiem".

Iepriekš Ukrainas mediji ziņoja, ka bijušais Doņeckas separātistu līderis Igors Girkins (Strelkovs), iespējams, ir ievainots, ziņojot, ka viņam "trūkst pirksta uz rokas un kājā ir caurums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!