Nīlzirgs Maikels, kurš tika nosaukts par Frankfurtes zooloģiskā dārza populārāko dzīvnieku, nomiris, aizrijoties ar kāda neapzinīga apmeklētāja mestu tenisbumbiņu, vēsta zoodārza mājas lapa.

39 gadus vecais nīlzirgs domāja, ka viņam pamests ābols, un norija bumbiņu, kas iesprūda viņam kuņģī. Kopēju uzmanību piesaistīja tas, ka Maikels zaudējis apetīti un nav bijusi defekācija. Nāvējošo priekšmetu zoodārza speciālisti atklāja tikai pēc nīlzirga nāves, veicot sekciju.

"Viņa apjoms neļāva mums izdarīs ultrasonogrāfisku izmeklēšanu, un saprast, kas kaiš divas tonnas smagam dzīvniekam, nav vienkārši," norāda zooloģiskā dārza direktors, profesors Manfrēds Nīkišs. "Taču mūsu veterinārārsti darīja, ko varēja."

"Pazaudēt dzīvnieku, kuru esam tik ilgi kopuši, vienmēr ir ļoti skumji," saka Nīkišs. "Bet tas, ka pilnīgi vesels dzīvnieks nomirst briesmīgās mokās, tāpēc, ka viņam kāds apmeklētājs pametis tenisa bumbiņu, uzdzen pamatīgas dusmas. Diemžēl zooloģiskajos dārzos turpina mirt dzīvnieki, kuriem cilvēki met ar dažādiem priekšmetiem. Šodien zoodārzi ir atvērti, ļaujot apmeklētājiem nonākt tuvu dzīvniekiem, un nav iespējams ieviest drošības pasākumus pret šiem neapzinīgajiem ļautiņiem."

Maikels bija dzimis 1975. gadā Amsterdamas zooloģiskajā dārzā, bet Frankfurtē viņš ieradās 1978. gadā. Pēc sešiem gadiem viņam sagādāja partneri, nīlzirdzieni Petru, un viņiem ir piedzimuši pieci mazuļi un abi jau bija kļuvuši par "vecvecākiem". Speciālisti norāda, ka Maikels būtu nodzīvojis vēl vismaz 10 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!