Foto: AFP/Scanpix

ANO paziņojusi, ka militāru cīņu dēļ Ukrainā upuru un ievainoto skaits turpina pieaugt, un Donbasā gājuši bojā jau 2249 cilvēki, vēsta "Unian.net".

Kā liecina ANO pieejamie dati, līdz 19. augustam Ukrainā gājuši bojā 2249 cilvēki, no kuriem vismaz 23 ir bērni, savukārt ievainojumus guvuši 6033 cilvēki, no kuriem ap 38 ir bērni.

"Doņeckā infrastruktūras bojājumu dēļ apstādināta ūdens padeve, savukārt Luhanskā ūdens padeves nav jau vairāk nekā 20 dienas. Vismaz 20 slimnīcas Donbasā nestrādā, bet vēl 17 ir izpostītas vai nopietni bojātas," teikts paziņojumā.

Turpat teikts, ka pilsētā trūkst ārsti un medicīniskais personāls, kā rezultātā Luhanskā ir augsts infekciju saslimšanas riska līmenis.

ANO atzīmējusi, ka Doņeckas un Luhanskas reģionā ir iznīcinātas ap 200 skolas, un tā kā pilsētās nav iespējams nodrošināt drošību, tad pastāv risks pārcelt mācību gada sākumu.

Tiek ziņots par izglītības iestāžu pārslodzi arī citās pilsētās, kur bēgļi pieplūduma dēļ ir pārpildījuši kopmītnes un mācību iestāžu telpas.

ANO vēstījusi par lielu bēgļu plūsmu uz Krieviju, paziņojot, ka bēgļu skaits no Ukrainas sasniedzis 207 tūkstošus cilvēku. Organizācija norādījusi, ka attiecīgā jautājuma likumdošanas neesamības dēļ lielākā daļa bēgļu cieš no dažāda veida ierobežojumiem: viņiem netiek izmaksātas pensijas, netiek pieņemti darbā, nevar izmantot banku pakalpojumus, medicīnas un sociālo palīdzību.

Savukārt citi bēgļi dzīvo neatbilstošos apstākļos – teltīs, automašīnās, pamestajās vasaras nometnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!