Radikālo islāmistu grupējums "Islāma valsts" internetā publiskojis jaunu video, kurā redzams, kā tiek izpildīts nāvessods kopš 2013.gada pazudušam ASV žurnālistam Stīvenam Sotlofam, vēsta raidsabiedrība BBC.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka šis grupējums augustā internetā publiskoja video, kurā redzams, kā tiek izpildīts nāvessods kopš 2012.gada pazudušam ASV žurnālistam Džeimsam Folijam.

Minētajā video ASV reportieris Sotlofs bija parādīts dzīvs, un tiek pavēstīts, ka viņa liktenis ir atkarīgs no ASV prezidenta Baraka Obamas lēmuma pārtraukt uzlidojumus Irākā. Taču ASV pēdējā laikā veica vairāk nekā 120 gaisa triecienos "Islāma valsts" mērķiem Irākā.

Pēc Folija nāves Sotlofa māte vērsās pie "Islāma valsts" līdera ar lūgumu glābt viņas dēlu.

Baltā nama preses sekretārs Džošs Ernests BBC norādīja, ka informācija šobrīd tiek pārbaudīta, video autentiskums vēl nav apstiprināts.

Portāls "Huffington Post" ziņo, ka 31 gadu vecais Sotlofs pazuda Sīrijā 2013.gada martā. Viņš veidoja reportāžas no pilsoņkara Sīrijā tādiem medijiem kā "Time" un "Foreign Policy".

Visticamāk, "Islāma valsts" kaujinieki vēl tur gūstā citus žurnālistus. Vismaz vēl 20 reportieri ir pazuduši Sīrijā. Tiek uzskatīts, ka Sīrija ir žurnālistiem visbīstamākā valsts pasaulē.

Video ir gandrīz identisks iepriekšējam, tas ilgst nepilnas trīs minūtes, un tajā "Islāma valsts" kaujinieki kā nākamo draud nogalināt Lielbritānijas pilsoni Deividu Heinsu, vēsta "Huffington Post".

Raidsabiedrība BBC ziņo, ka video slepkavību izdara maskēta persona oranžā tērpā, kas saka: "Es esmu atpakaļ, Obama. Es esmu atpakaļ, jo jūsu augstprātīgā ārpolitika ir pret "Islāma valsti"… Par spīti nopietnajiem brīdinājumiem."

Video, visticamāk, ir uzņemts tuksnesī. Šobrīd nav iespējams noteikt tā uzņemšanas laiku.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons jau paziņojis, ka "Islāma valsts" pastrādātais ir "absolūti pretīgs, nicināms akts".

Sotlofa ģimene par video ir informēta un "sēro privāti". Pēc amatpersonu ieteikumiem ģimene šobrīd nesniedz nekādu komentārus.

Kolēģi, žurnālisti un citi sociālajos tīklos ir izteikuši "Islāma valstij" nosodījumu, kā arī dalījušies ar žurnālista reportāžām internetā, tādējādi atgādinot viņa talantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!